|

Syyskausi 2021: karmallinen yhteenveto ennen uutta

Syyskausi 2021: karmallinen yhteenveto ennen uutta

Syyskuussa 2021 ovat perääntyneet kaikki niin sanotut hitaat planeetat aina Jupiterista Plutoon: Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto. Sen lisäksi 7.9. starttasi tällä hetkellä jo lujaa vauhtia perääntyvän Merkuriuksen varjokausi. Perääntyvässä kaudessa, olipa planeetta mikä tahansa, on poikkeuksetta menneisyyden maku ja toisaalta myös karmallisen loppuunsaattamisen tunnelmaa niissä teemoissa, joissa ihminen kokee vihdoinkin olevansa kypsä ’päästämään irti’. Irtipäästöäkin on eritasoista: konkreettinen luopuminen, usein vasta sitten tunnetason jälkipyykki (tai sitten päinvastoin), ja ehkäpä vuosia sen jälkeen täysi henkisen tason ’johtopäätös’ kaikesta, mikä on tapahtunut: kokonaisuus, synkroniat, karma, osasten ja ihmisten väliset suhteet ja vastaus suureen ’miksi’-kysymykseen kyseisessä teemassa. Tätä tarkoitan otsikon sanalla ’karmallinen yhteenveto’ ja syys-lokakuun 2021 perääntymissä enemmän kuin yleensä on tuonkaltainen omaa olemusta pysyvästi selkeyttävä yhteenveto mahdollista saavuttaa. Kaiken tämän johdosta syyskuu on energioiltaan ollut monelle ihmiselle raskas, kun sinänsä lupaavasti alkaneet uudet alut elämässä ovat vähän väliä tyssänneet menneisyyden takavasemmalta sinkoamiin muistoihin, sentimentaliaan ja vanhoihin tuntemuksiin, tai sitten akuuttiin tarpeeseen - ymmärtääkseen nykyistä - palata ihan konkreettisesti tekemään tutkimusmatka entiseen joko suhde-elämän tai työelämän saralla. 

 

Tarkkaile erityisesti niitä teemoja, joita elämä on heittänyt mentaaliseen kenttääsi tai tunne-elämääsi viikon ajan, noin 24.9.-30.9. välisenä ajanjaksona. Tämä on se aikaikkuna, jolloin Merkurius Vaa’assa käänsi suuntansa ja julisti - tai jopa huusi sinkauttaen törkeästi päin pläsiä - sinullekin tavalla tai toisella sen agendan, joka halki lokakuun tulee olemaan edessäsi työpöydällä. Nuo ovat ne isot teemat, joissa sinut haastetaan löytämään tasapaino, saavuttamaan karmallinen yhteenveto, näkemään ’kohtalosi lävitse ja ylitse’ tulevaisuuteen: näkemään tilanteessa niin oma roolisi kuin muiden tilanteeseen liittyvien ihmisten roolit ja olemaan yhtä objektiivinen molempien suhteen, olemaan se ’henkinen tarkkailija’, joka näkee nykyisen inkarnaatiosi suunnan ja merkityksen, niin pienessä kuin suuressa.

 

Ikään kuin tässä ei olisi haastetta kerrakseen, niin sen lisäksi meneillään oleva perääntyvyyskausi herättää muistoja ja lähettää suoria heijasteita kausilta syys-lokakuu 2015 sekä marraskuulta 2020, jolloin Merkurius myös perääntyi Vaa’an merkissä. Meneillään oleva perääntyvyys on ikään kuin suoraa jatkoa viime vuoden marraskuun perääntyvyydelle, koska Merkurius kolme päivää sitten käänsi nokkansa taakse samassa pisteessä, jossa se marraskuussa kääntyi eteenpäin. Niille teemoille on siis luvassa jatko-osa ja lisäselvennystä. Tämän lisäksi on syytä jo nyt ennakoida lähestyvä Venuksen perääntyvyys (Kauriissa ja sen vaikutus varjomuodossa alkaa tuntua jo tämän vuoden marraskuun puolivälissä). Tuo Venus-perääntyvyys heijastelee vuoden 2014 tammikuun jaksoa ja merkillistä kyllä, tämän viikon maanantaina (27.9.) alkanut Merkurius-perääntyvyys neliöi varsin tarkasti näitä molempia perääntyvän Venuksen kauden alkupisteitä. Vuoden 2014 perääntyvyyteen toi ytyä Saturnuksen sijainti Skorpionissa sekä ennen kaikkea mojova Kauris-stellium henkilökohtaisissa planeetoissa. Varautua kannattaa siihen, että tämän vuoden Venus-perääntyvyys on vieläkin tiukemmalla ruutiannoksella höystetty – suorastaan tukalan syväpuhdistava kuin kuuma höyrysauna – koska perääntyvyyden alkaessa se tekee tarkkaa yhtymää Plutoon. Siis käytännössä lähestulkoon samaan Pluton asemaan ja asteeseen, johon nähden ’taantuva’ Merkurius tällä minuutilla on neliöaspektissa. On siis meneillään universumin taholta jännittävä jatkokertomus, jonka lopullista loppuratkaisua kaikkine kiemuroineen saanee odottaa helmikuun loppuun 2022 saakka. Eriskummalliseksi vuoden 2022 alkupuoliskon tekee se, että Kauris-perääntyvyyksien haipuessa (myös Merkurius perääntyy tuolloin Kauriissa limittäin Venuksen kanssa), heti helmikuun 2. viikosta eteenpäin, on tiedossa peräti kolme perättäistä kuukautta, jolloin transiittikarttojen planeettakatraasta peräti kaikki – siis todellakin, aivan KAIKKI – liikkuvat etenevästi. Kannattaa siis hoitaa ’kotityöt’ kunnolla ja perusteellisesti nyt syksyn ja alkuvuoden ajan, jotta helmikuusta lähtien vauhtia riittää siihen tuoreeseen ja ihmeelliseen erilaisena näyttäytyvään todellisuuteen, joka neljän kuukauden kuluttua meistä itse kullakin on käden ulottuvilla, eikä ainoastaan siinnä taivaanrannassa. Tuosta todellisuudesta voi näyttäytyä väläyksiä jo nyt, mutta vauhtiin sen voi saada vasta, kun menneisyys on käyty pureskelemassa katkeraan loppuun asti - oikein jauhamalla jauhamassa kuin sitkeä tilliliha ala-asteen kouluruokalassa. 


Mihin Merkurius-Vaa’an perääntyvän jakson 27.9.-18.10. aikana kannattaa panostaa? 

 

 • parisuhteessa olevat: parisuhdeterapia tai muu analyysi, jolla parisuhteen syvädynamiikkaa voi nostaa tietoisuuteen selvitettäväksi
 • ne jotka eivät seurustele: regressio tai karmallinen menneen elämän analyysi kumppanuuteen ja/tai romansseihin liittyen 
 • kaikki mikä sivuaa kauneutta, taidetta, oman hius- tai pukeutumistyylin uudistamista tai kehoimagon muuntamista esimerkiksi tietoisuusharjoitusten avulla
 • ystävyyksien ja karmallisten sidosten miettiminen elämässä laajemmaltikin, ei ainoastaan parisuhteen tiimoilta
 • Koska Pluto neliöi perääntymisastetta/pistettä, nousee entistäkin tärkeämmäksi tarkastella kommunikoinnin osuutta parisuhde- ja ihmissuhdekentällä eritoten suurimpien kipupisteiden suhteen
 • Teemoja, joita parisuhteissa saattaa nyt nousta: väärinkäsitykset, jotka ovat syntyneet lausumattomien odotusten erilaisuudesta / antamisen ja saamisen tasapaino tai tasapainottomuus merkittävissä ihmissuhteissa / roolien kääntäminen ylösalaisin: entä jos kumpikin kokeilisi hetken aikaa olla kumppaninsa nahoissa omansa sijaan – mitä oivalluksia siitä nousee? Entä kuka ja millainen minä olen sinun silmiesi kautta nähtynä – verrattuna siihen, kuinka itse itseni näen tai koen? Kuka minä olen? Kuka sinä olet? Kuka/mikä 'henkinen olemuksellisuus' olemme me kaksi yhdessä? Mikä tekee meidän parisuhteestamme erilaisen, erikoisen, omansa laatuisen?
 • Muita mahdollisia teemoja,  jotka voivat nousta pintaan, koska Saturnus planeettana on vahvimmillaan (’korotettu’ kuten vanhanaikaisessa astrologian kirjallisuudessa sanotaan) Vaa’assa. Tähän liittyy myös Vaa’an vastaavuus huonejärjestelmän huoneeseen 7, johon ulkomaailman projektioiden ja kumppanuuksien lisäksi liitetään myös lakiasiat. Pitkittyneet lakiprosessit, päätöksenteon kiemuraisuus ja mahdolliset suunnankäännökset laillisissa päätöksissä ja sopimuksissa. Ajankohta (koko syksy aina helmikuulle asti) tukee karmallisen oikeudenmukaisuuden toteutumista, joten mikäli jossain lakiasiassa kokee tulleensa väärinkohdelluksi tai sivuutetuksi, on koko tämän syyskauden aikana ehdottoman suositeltavaa tehdä virallinen valitus. On tavallista todennäköisempää, että aiemmin saatuun päätökseen ilmaantuu vielä jokin muutos tai parannus, ehkä vain ’osavoitto’, mutta silti eräänlainen ’vaakakuppien asettuminen vihdoinkin tasan’. 
 • Seuraavanlaisia teemoja tai tapahtumia saattaa hyvin risteillä mielessä nyt Merkurius-Vaaka –aikana, koska Vaaka on seuraelämäänkin liittyvä merkki: erilainen seurapiiri / epätodennäköiset ihmisyhdistelmät / outo ja poikkeava parisuhde / etikettirikkomukset / yhtäkkiset illanvietot spontaaniudessaan, mutta toisaalta myös täysin odottamattomat käänteet sellaisissa illanistujaisissa, jotka on edeltä käsin tarkoin suunniteltu ja ajoitettu. Perääntyvyyden aikana kannattaa siis olla odotuksissaan joustava, koska hommat harvemmin sujuvat tarkasti ennalta laaditun suunnitelman tai aikataulun mukaisesti! Yksi perääntyvyyden tarkoituksista onkin johdattaa ihminen kohti omaa sieluaan, lähemmäs luovia ja urautumia rikkovia ratkaisuja, kauemmas ’automatisoidusta toistosta’ tai kauemmas jopa omalta mukavuusalueelta silloin, kun siitä on muodostunut pelkkä tapa ja täten kehityksen jarru. 
 • Koska Pluto-Merkuriuksen tiukka kulma on läsnä perääntyvyyden alkaessa, voi varautua kommunikaation ja tapahtumien tekevän osumaa tämän perääntyvyyden aikana joskus terävästikin omiin kipupisteisiin. Toisaalta Pluto on ’psykologisen putkimiehen’ toimessaan perusteellinen: yhtäkään kiveä ei jää kääntämättä, kaikki putkitukokset jäljitetään ja rassataan puhtaiksi taatusti syineen ja seurauksineen ja aivan sama kuinka isoja tai synkkiä kuonapalleroita muistojen tai tunne-elämän jäämistöistä löytyy, Pluto ei siitä hätkähdä, vaan nostaa pintaan, näyttää ja poistaa pahimmankin likakuorman tehokkaan kylmäverisesti. 
 • Vaaka merkkinä odottaa ja vaatii ehdotonta tasa-arvoa ennen kaikkea parisuhteen ja ystävyyden saralla. Mitä harmonisempi parisuhde, sen parempi. Perääntyvyyden aikana on hyvä havaita, kuinka erilaisilla tavoilla tasa-arvo jopa parisuhteessa voi ilmetä: ei ole kyse tasapäistämisestä tai samanlaisuudesta, eri ihmisillä on erilaiset tavat antaa tai tehdä parhaansa vilpittömästi, ja tähänkin on hyvä löytää uutta näkökulmaa nyt. Ulkoisten suoritteiden vertailun ja mittaamisen voi tällaisena aikana unohtaa ja keskittyä ehkä enemmän miettimään sitä, tuleeko antaminen itsellä ja toisella sydämestä vai onko se pakonomaista tai pahimmillaan jopa vastahankaista velvollisuudentunteen täyteistä hampaat irvessä ’suorittamista’. Mikäli näin on, on jokin pahasti vinossa. Syihin kannattaa tällöin pureutua, koska niiden jäljittämiseen – syväonkaloistakin – on syksyn 2021 ajanjaksona harvinaisen hieno draivi, kärsivällisyys ja mahdollisuus. 
 • Mutkikkaista suhdekuvioista kannattaa tänä ajanjaksona laatia joko paperille tai vähintään mielensä karttoihin ns. historiallinen aikajana. Voit ottaa samaan janaan mukaan entisiä parisuhteitasi myös, jotta alkaisit havaita toistamasi kaavat. Katse kannattaa suosiolla kääntää nyt menneisyyteen, koska muistojen, takautumien ja dejavù-kokemusten kautta niin tulee perääntyvänä aikana käymään joka tapauksessa. 
 • Yksin eläville tämä aika on mahtava tilaisuus joko oivaltaa kuin salama kirkkaalta taivaalta – tai sitten jopa ihan luonnostella tieten tahtoen paperille kirjoittaen ja piirtäen – millainen on hänen unelmiensa parisuhde. Tämä saattaa erota merkittävästikin siitä, mitä on ollut tätä ennen. Joka tapauksessa kannattaa käytännön tasolla muistaa, että vaikka perääntyvyyskaudet ovatkin loistavia aikoja eksperimentointiin ja erilaisten vaihtoehtojen testailuun mielessään, niin mitään pysyvää parisuhdepäätöstä suuntaan tai toiseen ei perääntyvyyden aikana pitäisi tehdä. Joskus kuitenkin käy niin, että ihminen perääntyvän kauden vaikutuksen alla törmää ihmiseen, joka tekee häneen suunnattoman vaikutuksen ilman mitään rationaalista syytä: tällöin on kyse menneen elämän kontaktista ja tällaisissa tapauksissa uuden ihmisen tapaaminen on perääntyvyysaikana laskettavissa ’suotuisaksi’ tapahtumaksi, jolla on täysi mahdollisuus jatkua pitkälle hamaan tulevaisuuteen. 

Jännittävää tasapainon hakemista ja syväsukellusta omaan menneisyyteen syksyllä 2021!

©Pirja Räsänen


Comments

Sign in in order to write a comment