Suomi ja maailma: eriäviä aikalinjoja 2024 – ja luoteistähden hohde
- Pirja Räsänen / 7.1.2024
- Maailmalla ylipäänsä: kaoottisuus jatkuu ja jopa lisääntyy
- Suomi: ’fanfaarien tammikuu’. Vallitsee ikään kuin uuden vuoden juhlatunnelma halki koko vuoden alkuneljänneksen (etenkin tammikuu); voihan se vallanvaihtoonkin liittyä ja vaaleihin. Vallanvaihto ja uudelleenjärjestäytyminen onkin teemana kollektiivisesti sikäli, että astesymbolit sen joulu-tammikuulta lähtien laukaisivat käyntiin.
- Suomessa helmi-maalis-huhtikuu vaikuttaa jokseenkin hämärältä ja synkältä ’epävarmuuden ajalta’: suunnasta ei vielä ole tietoa ja poliittinen pelottelu eri teemoin jatkuu. Touko-kesäkuu sen sijaan on aurinkoisempi (ei vain sään puolesta). Kesä näyttäytyy Suomessa kautena, joka on henkisesti katsottuna tasainen, vaalea ja valoisa.
- Syyskausi 2024: Eurooppa järjestäytyy uudelleen. Yhteistyökuviot ovat osin erilaisia kuin ennen. Vanhoja yhteistyösidoksia hajoaa kokonaan tai vähintään löysistyy ja uusia syntyy tilalle. Näyttäytyy lähiympäristön / naapurimaiden yhteenliittymiä, joista osa onkin tuttuja jo historiankirjoista. Tällaisilta vaikuttavat mm. Benelux-maat keskenään ja lisäksi Unkari ja Itävalta yhdessä. Lähiyhteistyö tuntuu toimivammalta ja yhteisymmärrykseltään paremmalta muodolta monissa hankkeissa kuin jäykkä ja byrokratialtaan raskastekoinen Euroopan Unioni kokonaisuudessaan.
- Huomionarvoisia maita tai maantieteellisiä pisteitä Euroopassa vuonna 2024, joihin liittyy uutisia ja muuta erikoista:--
- 1. Liechtenstein, Luxemburg, Sveitsi (sori, tässä kohtaa en täysin saa layout:ia tottelemaan ja asettumaan ruotuun listaksi muiden maiden kanssa ... mutta siis: listan 1. kohta ovat nämä kolme maata)
- Ranska (joka maana jo usean vuoden ajan on ollut kaoottinen ja elänyt ns. karmanmaksumoodissa. Nyt 2024 jokin erittäin positiivinen muutos vaikuttaa läpäisevän Ranskan ja maa näkyykin väritykseltään kirkkaana ja valkoisena).
- Gibraltarin salmi
- Kreetan saari (Kreikassa)
- Skotlannin rannikkoviiva (ihan koko rannikkoviiva sekä idässä että lännessä – ja lisäksi Hebridien ulkosaaristo)
- Islanti: vulkaanisuus jatkuu (tästä jo muutama viikko joulun jälkeen ehti olla uutisia)
- Stavanger, Norja + lisäksi Norjan vuonoalueet lännessä
- Skåne Ruotsin eteläosassa
Samankaltainen lista Euroopan ulkopuolisista maista/pisteistä:
- Mantšuria (Kiina)
- Japani
- Koreat (Etelä- ja Pohjois-)
- Burma
- Meksiko
- Tansania
- Beirut
- (Mongolia)
- Poliittinen tilanne huomioiden ihmeen stabiilina/valkoisena ja jopa suorastaan inerttinä näkyivät seuraavat alueet: Venäjä niillä kohdin, missä kulkee Suomen ja Baltian raja. Lisäksi: Tsekki, Slovakia, Romania, Bulgaria; useat kansanperimältään/kulttuuriltaan slaavilaiset alueet Venäjän ulkopuolella (ns. entinen ’Itäblokki’).
- Sen sijaan yhä vielä halki vuoden 2024 mustana hornankattilana energioiltaan näkyi Ukraina sekä osa muista alueista lähellä Mustaamerta. Vähintään yhtä intensiivisen mustana näkyi Israel.
- Sodan ilmapiiriin liittyen ydinasepelote häilyy peikkona koko maapallon yllä vuoden 2024.
- Näkyy myös kuinka laivaston toimesta ydinkärkiohjuksia mahdollisesti jopa käytetään. Paikka näyttää Intian Valtamereltä tai vielä idemmäs. Joka tapauksessa kyseessä on erittäin vakava tilanne, jossa uhka on suuri. (Liittyykö mahdollisesti Taiwaniin?)
- Suomessa ja kollektiivisesti: vasta noin maaliskuun lopun kevätpäiväntasauksen kohdasta alkaen voivat ihmiset omassa elämässään kunnolla alkaa nähdä tulevaan: erottaa, mitä on tulossa ja mihin voimat kannattaisi fokusoida. Kokemusmaailma muuttuu ja valostuu. Pääsiäiseen saakka ilmassa leijuu erinäisiä synkkiä ennusteita niin sisäpolitiikassa kuin maailmanpolitiikassa, mutta pääsiäinen on käännekohta ja toukokuussa valo erottuu jo hyvin. Jokaisen täytyy vaan omassa elämässään jaksaa uskoa ja toivoa synkän kauden ylitse.
- Öljyyn, maakaasuun ja laajemminkin energiantuotantoon liittyy vuonna 2024 ’eksoottinen’ kuvio. Jotain täysin erilaista, mihin ollaan totuttu. Saattaa olla, että jopa tieto ns. vapaasta energiasta, kristalleita ja ihmisen tietoisuutta hyödyntämällä tuotetusta energiasta Atlantiksen tavoin, tai muusta ’todella totutusta poikkeavasta’ keinosta kantautuu suuren yleisön korviin.
- Suomen kaupungit: tein samanlaisen henkisen pikaskannauksen kaupungeille kuin viime vuonna ja tässä on näkyvissä selkeä valomäärän ja valointensiteetin lisääntyminen aivan jokaisessa isossa kaupungissa, joka viimeksikin oli vuosikirjoituksessa mukana :)
- Helsinki: 2023 verrattuna merkittävästi valoisampi. Kirkkaanvalkoista valoa on koko kaupungissa ja jopa sen hallintorakenteissa enemmän. Aiemmin kuvaa karakterisoinut harmaus on sävyltään vaaleampi ja hiukkasrakenteeltaan vähemmän tiheä, kevyempi.
- Turku: sama ilmiö. Turun tyypillisen lämminsävyinen valo on nyt valoisampi ja vaaleampi ja lisäksi siinä on mukana uusi beigen vivahde, jota ei aiemmin ollut. Beigen ohella väritys on suloisen heleä aprikoosi/persikka. Turun yllä ei ole sellaista ahdistavan matalaa kattoa kuin 2023, vaan energia avartuu ylöspäin ja on luonteeltaan kuin sumupisaroita, jotka kuitenkin nyt hohtavat valoa.
- Tampere: kaupungin yllä erottuu yhä sama valkoisen valon pyramidi kuin vuosi sitten, mutta se sijaitsee nyt astetta korkeammalla. Maasta montakymmentä metriä ylöspäin kohoaa leveitä valkoisen valon pilareita, joiden päällä valopyramidi leijuu tai levitoi (se ei siis kosketa pilareita / ei ole niissä kiinni, vaan välissä on ilmaa). Tämä näky herättää tunteen ufo-yhteydestä ja ulkoavaruudellisista energioista.
- Oulu: perusväritys on ’kliinisen’ puhtaanvalkea: kellertävää tai kermansävyistä valkoisuutta ei ole mukana pisaraakaan. Valkoisuus hallitsee, mutta mukana on mausteena harmaata ja häivähdys vaaleansinistä.
- Rovaniemi: puhdas valkoinen valo – tuntuu, kuinka korkeista sfääreistä se kantautuu.
- Pohjois-Lappi: syvä indigon sininen. Läsnä ovat voimakkaasti henkimaailma, elementaalit ja luonnonhenget, käpyrauhasen ja kolmannen silmän avaus.
- Jyväskylä: lämmin, täyteläinen yleissävy. Useita värejä harmonisesti rinnakkain. Perusvärityksen lämpimyydessä on jotain samaa kuin Turussa, tosin Turun tunnelmassa on historiallisuus ja sen kautta ’pehmeä’ konservatiivisuus, kun taas Jyväskylän lämmin sävy on erilaatuinen. Lisäksi luontoyhteys tulee siellä vahvemmin lävitse.
Lopuksi, kun esitän sen tavanomaisen kysymykseni vuosikatsauksissa, miltä suunnalta maapallo – ja erityisesti me täällä Suomessa – voimme odottaa voimakkainta valon ja korkeataajuisten energioiden suodatusta, on vastaus kovin erilainen kuin kahtena viime vuonna. Ensiksi näen suurikokoisen, kellertävää valoa loistavan viisisakaraisen tähden. Missä tähti näyttäytyy: tarkkaa paikkakuntaa on vaikea sanoa, mutta sijainti on jossain Tromsøn tai Lofoottien tienoilla, Pohjois-Norjan yläpuolella. Suuri viisisakarainen tähti lähettää paksuja valovanoja jokaisesta sakarastaan ja ne yltävät voimakkaina suoraan Pohjois-Norjaan, Pohjois-Ruotsiin ja Suomessa yllättäen ei pohjoiseen, vaan 3-4 pikkupaikkakunnalle kaakossa, suurinpiirtein Kotka – Lappeenranta – Savonlinna –linjalla. Tähden valo tosiaankin on kellertävä enemmän kuin valkoinen ja muodoltaan se tietysti voi viitata tähteläisyyteen ja galaktisiin yhteyksiin, koska muodossa on jotain niin korostuneen ’tähtimäistä’ verrattuna vaikkapa aiempien vuosien sumunkaltaiseen valoon, joka siivilöityi vaaleanpunahohteisena Suomen ylitse ihan päinvastaisesta suunnasta.
© Pirja Räsänen / www.avaruustomua.net / luonnos kirjoitettu ja tieto ’vastaanotettu’ 7.1.2024 – lukemattomien esteiden, hidasteiden ja sairastelun vuoksi julkaisen artikkelin vasta nyt!
Sign in in order to write a comment